Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Jonas Kaufmann és Diana Damrau dalestje


Müpa

2018. február 22. 19:30

Korunk első számú tenorsztárja bámulatosan sokoldalú: énekli az operai repertoár olasz, német és francia szerepeit, de dalénekesként is izgalmas produkciókkal kényezteti el rajongóit. Most egy másik nemzetközi csillaggal, a Müpa közönsége által szintén jól ismert német szopránnal szövetkezve, napjaink egyik legkiválóbb zongorakísérője társaságában a dalirodalom egyik ritka kincsét eleveníti fel.

Csillagos órákra számíthatnak az énekhangok szerelmesei Jonas Kaufmann és Diana Damrau fellépésére készülve. A két énekes nemcsak azonos korosztály képviselője, de szűkebb hazájuk is egyezik: mindketten Bajorország szülöttei. És mindketten vitathatatlanul pályájuk csúcsán járnak: művészi érettségük maximumát nyújtják kiteljesedett orgánumuk birtokában, a fölényesen kiművelt, sértetlen vokális technika vértezetében. Mindkettejükkel találkozhatott már a Müpa közönsége: Kaufmann 2016 júniusában lezajlott dalestje felejthetetlen emlék mindazok számára, akik jelen lehettek, de azok is kivételes élményben részesültek, akik alig pár héttel korábban, 2016 májusában hallhatták Diana Damrau és férje, a kiváló basszbariton, Nicolas Testé bel canto-gáláját.
A mű, amelyet most a két énekes reflektorfénybe állít, az osztrák Hugo Wolf (1860-1903) Paul Heyse verseit megzenésítő, kétkötetes Olasz daloskönyve varázslatos kincsesbánya: világos és sötét tónusokat, lírai és drámai hangütést váltogat, hol áradóan romantikus, hol ironikusan modern tónust keverve ki. A téma „csak” a szerelem, a hangulatok és lelkiállapotok skálája azonban olyan széles, hogy a dalok hallgatásakor úgy érezzük: egy egész világ tárult ki előttünk.

Műsor:

Wolf: Olasz daloskönyv